Dyre-Healing.dk © 2007

 

Kort om Annette

Eksamineret dyrehealer uddannet fra Roots i København.

 

Som hesteholdere har vi et stort ansvar i det hesten ikke selv kan vælge. Derfor må vi tage det ansvar der følger med at have hest, og sørge for, at de lever under optimale forhold. Mange heste får skader og smerter pga. rytteren. Der er mange faktorer der spiller ind, men det der oftest går galt er, at al for mange ryttere glemmer at heste faktisk slet ikke er bygget til at bære et menneske.

Hestens krop består af omkring 60 % muskler. For at kroppen skal kunne fungere optimalt, er det vigtigt at disse muskler er smidige, afspændte og symmetrisk opbyggede.

Ofte går heste med spændinger i længere tid uden nødvendigvis at give åbenlyst udtryk for at der er noget galt. Massage kan være med til at forebygge at en muskulær spænding udvikler sig til større problemer.

Hvis en hest har spændinger i muskulaturen kan det påvirke dens bevægelsesfrihed, mindske dens præstationsevne og samarbejdsvilje.

Muskelspændinger giver også en øget belastning af led og sener. Hvis en hest har spændinger i muskulaturen eller hvis den er asymmetrisk, fungerer den ikke optimalt. Det kan enten være forårsaget af eventuelle skævheder hos hesten, men også af menneskeskabte påvirkninger, såsom forkert tilpasset udstyr, forkert ridning og andet.

 

Hvorfor hestemassage?


Massagens effekt på hesten


Hvornår skal en hest have massage?


Hvordan foregår selve massagen?

   Dyre-Healing.dk v/ Annette Petersen-Testrup • Lupinvej 31, 4040 Jyllinge • tlf.: 60 91 16 28 (bedst ml. 18:00 - 21:00) • email: kontakt@dyre-healing.dk